meLMD0m_srcset-largeHeeft u kinderen? Het is bijna niet te voorkomen dat uw kinderen wel eens onstuimig door uw huis rennen of terecht komen in een stoeipartijtje. Echter, een ongeluk zit in een klein hoekje. Veiligheidsglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagd glas en hardglas.

  • Draadglas is 6 tot 7 mm dik met daarin een net van metaaldraden. Deze draden houden bij breuk het glas bij elkaar. Bij draadglas onderscheiden we engels- , brute- en spiegeldraadglas.
  • Gelaagd glas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie die ervoor zorgt dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en de situatie.
  • Hardglas is glas met een grotere buig-breeksterkte dan normaal glas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hardglas breekt ontstaan er geen grote glasscherven, maar valt het glas uiteen in klein gruis dat minder snel verwondingen veroorzaakt.